De strijd om promotie: zo ziet de start van NAC eruit | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Peter Visser

De strijd om promotie: zo ziet de start van NAC eruit

  Sport

BREDA - Het is bijna zover. Vrijdag 9 augustus start het nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie en maakt NAC Breda zich op voor de eerste wedstrijd. De club gaat komend seizoen strijden voor weer een plekje in de Eredivisie. Wij zetten op een rijtje wie en wat ze te wachten staat. 


NAC start vrijdagavond om 20.00 uur met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, dat vorig seizoen als zeventiende eindigde. De twee clubs stonden twintig keer eerder tegenover elkaar, wat in zestien keer van de gevallen de winst opleverde voor de Bredanaars. Drie keer werd er gelijkgespeeld, en slechts één keer waren de Schapenkoppen te sterk voor de Parel van het Zuiden. De ploeg wordt morgenavond in Dordrecht in ieder geval gesteund door een uitverkocht uitvak. "Alle 400 kaarten waren al in rap tempo verkocht", laat NAC weten.

Ook in de eerste thuiswedstrijd op vrijdag 16 augustus treft de Bredase club geen hoogvlieger. Ze staan dan tegenover Helmond Sport, die het laatste seizoen als laatste eindigde. De wedstrijden daarna zullen tegen Cambuur en Volendam zijn, die respectievelijk op de tiende en zestiende plek eindigden in het laatste seizoen van de eerste divisie. 

Dit seizoen gaat daarnaast de nieuwe promotie- en degradatieregeling in. De twee clubs die laatste staan degraderen rechtstreeks uit de Eredivisie, waar de twee beste clubs uit de Keuken Kampioen Divisie juist direct promoveren. Dit betekent dat er komend seizoen slechts zes clubs aan de play-offs deelnemen, in plaats van acht. 

Zo ziet het speelschema van NAC er de komende twee maanden uit: 

9 augustus:     Dordrecht - NAC
16 augustus:   NAC - Helmond Sport
23 augustus:   NAC - Cambuur
30 augustus:   Volendam - NAC
13 september: NAC - Jong Utrecht
16 september: Jong AZ - NAC
20 september: NAC - Excelsior
27 september: Oss - NAC

Mura Kuijpers
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief