De winnende ploeg van de editie van 2019
De winnende ploeg van de editie van 2019 (Foto: Maurice van Steen/ NAC Breda)

Ook komende twee jaar Rabo G-dag bij NAC: 'Je ziet er alleen maar lachende gezichten'

  Sport

BREDA - De Rabo G-dag bij NAC krijgt een 20ste en 21ste editie. Het sponsorcontract tussen NAC en West-Brabantse en Zeeuwse Rabobanken werd onlangs verlengd. Dus dat betekent dat ook in 2020 en 2021 er weer zo'n 150 G-atleten een sportieve dag mogen beleven in het NAC-stadion.


‘De Rabo G-dag is een geweldig event voor iedereen die erbij betrokken is’, zegt Greetje Derks, coördinator Teamplay bij NAC. "Tijdens het toernooi strijden 24 teams uit West-Brabant en Zeeland in vier-tegen-vierwedstrijdjes voor de felbegeerde beker. Komend jaar is de 20ste editie en we zijn blij dat we dat kunnen vieren met de Rabobank."

Teaminspanning

Wie er ooit bij is geweest, kan beamen: op de Rabo G-dag zie je bijna alleen maar lachende gezichten. Greetje: "Het enthousiasme van de deelnemers is overweldigend. Het draait om voetbal en vergis je niet: de spelers zijn héél fanatiek. Maar het plezier en het geluk overheersen. Spelen op het hoofdveld in een stadion is al prachtig; een selectiespeler als trainer maakt het helemaal af. Dat werkt twee kanten uit, want ook voor onze vaak nog jonge profvoetballers is het een bijzondere en leerzame ervaring. Onze hele selectie is aanwezig inclusief de technische staf. Zij genieten van deze feestdag met zo’n 150 deelnemers, net als het publiek. Want er zitten veel familieleden en vrienden op de hoofdtribune. En ook de Rabobank is als onze trouwe partner en sponsor actief betrokken. Vele Rabobank medewerkers ondersteunen de organisatie en zo is ook dat een echte teaminspanning."

Sponsoring voor iedereen

"We willen het voor geen goud missen", legt Vanessa d’Hooghe uit. De communicatie adviseur van Rabobank Breda was afgelopen maart bij de Rabo G-dag. "Greetje heeft niets teveel gezegd, het is een prachtig event. Het past bovendien naadloos bij ons coöperatieve idee dat we samen de wereld om ons heen mooier kunnen maken. Voor, door en met iedereen. Daarom sponsoren we sporten in de volle breedte. De organisatie vanuit NAC is perfect, net als de inzet van de selectie. Geen wonder dat elk jaar het aantal beschikbare plaatsen snel vol zit. Dat hopen we ook te zien tijdens de extra feestelijk editie van volgend jaar!"

Hanneke Marcelis

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief