Foto: Peter Visser

NAC maakt zich in Dordrecht op voor eerste wedstrijd van het seizoen

  Sport

BREDA - Over een half uur is het zo ver. Dan vindt vanaf de middenstip van het stadion van FC Dordrecht de aftrap plaats van de eerste wedstrijd van NAC dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Aan steun voor de spelers is er geen gebrek. Het uitvak zit vol.


De spelers zijn helemaal klaar voor de start van de competitie. "Na alle voorbereidingen hebben ze natuurlijk zin om te gaan beginnen", vertelt trainer Ruud Brood tegenover NAC TV. Volgens hem heeft zijn ploeg de goede attitude, en putten de spelers vertrouwen uit de laatste twee gewonnen oefenduels. "We willen er alles aan doen om goed te beginnen."

Maar Brood plaatst ook een realistische kanttekening. "Dordrecht wil er ook alles aan doen om te winnen. Het is een ploeg die thuis vrij durft te voetballen." Een uitgemaakte zaak is het dus zeker niet. Al zijn de statistieken voor NAC positief: NAC Breda kan vrijdag voor de vijfde keer op rij winnen van FC Dordrecht. In de afgelopen edities won de Parel van het Zuiden met 1-0, 2-1, 2-0 en 7-0.

Uitvak

Aan steun in Dordrecht is in ieder geval geen gebrek voor NAC. De ploeg weet zich gesteund door een volgepakt uitvak met 400 NAC'ers. Alle kaarten voor het duel gingen in rap tempo over de toonbank. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief