NAc-supporters
NAc-supporters (Foto: Peter Visser)

Geen bier in de rust: Supportersgroep NAC dreigt met protestactie na verhoging bierprijzen

  Sport

BREDA - Een biertje in het NAC-stadion is duurder geworden. In plaats van 2,50 euro, betaal je voortaan 2,70 euro voor een biertje. En dat is bij supportersgroep Breda Loco's in het verkeerde keelgat geschoten. De groep dreigt nu met een protestactie tijdens de wedstrijd NAC-Helmond Sport. Zij willen de verkooppunten van bier blokkeren.


De Breda Loco's zijn het niet eens met de verhoging van de bierprijzen in het Rat Verlegh Stadion. Zij vinden dat de supporters worden uitgemolken. De supporters kopen al meer bier dan bij veel andere clubs gebeurt, en de prijzen zijn al relatief hoog met 2,50 euro voor een bekertje van 'slechts' 0,20 liter. Daarom willen zij in de rust van NAC-Helmond Sport de verkooppunten blokkeren, vertelt Martijn Koks aan Omroep Brabant.

Op Twitter zijn de reacties op de actie gemengd. Sommige supporters staan achter de protestactie van de Breda Loco's. Zij vinden de prijsverhoging ook onacceptabel. Andere supporters zijn minder te spreken over het plan. Zij vinden niet dat 'gewone' supporters de dupe moeten worden van de protestactie. "Eerste avondje NAC, voor veel mensen de laatste vakantiedag... en dan geen bier mogen halen in de rust...", schrijft een criticus op Twitter.

Morgen vindt er een vergadering van de Clubraad van NAC plaats, waarbij de horeca-uitbater aanwezig zal zijn. Daar zal horeca-exploitant NHG tekst en uitleg geven bij de prijsverhoging. Na dit gesprek besluit Breda Loco's of de actie doorgaat. NAC Breda zelf wil nog niet reageren op de plannen van de Breda Loco's om de verkooppunten van bier vrijdag te blokkeren. "Wij wachten eerst het gesprek van de clubraad en de NHG af"

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief