Foto: Peter Visser

Toch bier in de rust bij NAC - Helmond Sport, Breda Loco's zeggen protestactie af

  Sport

BREDA - Wie vanavond tijdens het eerste avondje NAC van dit seizoen een biertje wil halen in de rust, hoeft niet bang te zijn dat de verkooppunten zijn geblokkeerd. De Breda Loco's hebben besloten hun protestactie niet door te laten gaan. Dat is de uitkomst van de lange vergadering van de Clubraad waarbij horeca-exploitant NHG de prijsverhoging van het bier toelichtte. 


Een biertje van 0,25 liter kost vanaf vanavond in het Rat Verleghstadion geen 2,50 euro, maar 2,70 euro. Die prijsverhoging blijft ondanks veel boze reacties van fans en van supportersgroep Breda Loco's in stand. Eigenlijk wilde Breda Loco's vanavond een protestactie houden vanwege de verhoging. In de rust wilden zij de verkooppunten van het bier blokkeren, zodat de exploitant de boosheid van de fans in zijn portemonnee zou voelen. Maar die actie gaat niet door.

Tijdens een lange vergadering van de Clubraad gisterenavond lichtte horeca-exploitant NHG de prijsverhoging uit. Volgens hen is de prijsstijging onvermijdelijk vanwege de toename van de kosten die NGH afgelopen jaren voor haar rekening heeft moeten nemen. Wel besloot NHG de fans tegemoet te komen met een compromis. Zo blijven koffie, thee, warme chocomelk en water wél 2,50 per glas. Daarnaast wordt de prijs van een halve liter bier of een halve liter frisdrank niet verhoogd naar 5,40, maar 5,20 euro. De prijsverhoging van 2,50 naar 2,70 voor 0,25 liter frisdrank of bier blijft dus wel in stand. Maar wel met de belofte dat de komende twee jaar de prijs niet meer zal stijgen.

Financiële bijdrage

De Breda Loco's hebben naast de compromis rondom de drankprijzen, ook gezorgd dat NHG een extra financiële bijdrage zal leveren aan de club. Die bijdrage komt bovenop de huidige sponsoractiviteiten. 

Hanneke Marcelis

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief