De NAC Old Stars in actie.
De NAC Old Stars in actie. (Foto: Peter van Dijk)

Voetballende zestigplussers aan de bak tijdens nieuw seizoen NAC Oldstars

  Sport

BREDA - Over precies een week start een nieuw seizoen voor de NAC OldStars. Vanaf woensdag 4 september wordt door de zestigplussers bij acht verschillende amateurverenigingen in Breda en omgeving 'Walking Football' gespeeld. Dit is een aangepaste variant op voetbal waarbij er onder meer niet gerend mag worden en met kleinere doeltjes gespeeld wordt op een kwart van het speelveld.


Bij de NAC OldStars wordt niet alleen gevoetbald, de zestigplussers ondernemen gedurende het seizoen ook verschillende activiteiten. Naast het voetballen staat gezelligheid centraal. Zo wordt er bijvoorbeeld een boottocht door de singels van de stad georganiseerd, bezoeken ze het Avondje NAC en zijn er kaart-/biljartmiddagen. Op de clubsite schrijft NAC dat uit onderzoek onder de deelnemers blijkt dat 86% van hen zich fysiek sterker en fitter voelt door deelname aan het project. "84% geeft aan lekkerder in zijn/haar vel te zitten en 75% geeft ook aan hechte en waardevolle vriendschappen opgebouwd te hebben door deelname aan NAC OldStars." 

Inschrijven voor het nieuwe seizoen is nog mogelijk. Meer informatie over deelnemende verenigingen, tijden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op www.nac.nl/oldstars.

FOTOSERIES