Toeval of niet? NAC vrijdag weer live op FOX | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
NAC won vrijdag thuis met 5-1 van Helmond Sport.
NAC won vrijdag thuis met 5-1 van Helmond Sport. (Foto: Peter Visser)

Toeval of niet? NAC vrijdag weer live op FOX

  Sport

BREDA - Misschien is het toeval, of misschien vreest FOX Sports dan toch een beetje voor een groep van 1400 trouwe NAC-supporters voor de deur. Op het uitzendschema van FOX is namelijk te zien dat komende vrijdag NAC weer live te bekijken is bij de zender. Op kanaal 3 namelijk. Afgelopen vrijdag was het duel van NAC tegen Helmond Sport ook al live te zien.


Eerder had een woordvoerder van de zender aangegeven dat de wedstrijden van NAC 'waarschijnlijk regelmatig live te zien' zouden zijn FOX. Maar nu zijn de duels van de Bredase club dus al twee vrijdagen op rij te bekijken. Gaat de sportzender dan toch overstag?

Ludieke actie 

Op vrijdag 9 augustus besloot FOX Sports om de wedstrijd van NAC Breda tegen FC Dordrecht niet uit te zenden op een van hun (online) kanalen. Daar was het Bredase café Boerke Verschuren het niet mee eens. Daarom startte zij de actie 'Elke wedstrijd van NAC live kijken op de redactie van FOX Sports'. Daar werd met veel interesse op gereageerd door Bredanaren. 

Boerke Verschuren kondigde aan op 30 augustus met alle NAC-supporters de wedstrijd van de Bredase club op de redactie van FOX Sports te kijken. NAC speelt die avond om 20.00 uur uit tegen FC Volendam.

"We zijn al een tijdje lid van jullie club genaamd 'De Licentie', aldus Boerke Verschuren op hun Facebook. "We betalen daar een forse contributie voor. Waarop jullie op jullie beurt ook heel veel tijd steken in het controleren van dat lidmaatschap bij alle cafeetjes. Maar als lid van die club hebben we nu echt een probleem in de vereniging. Niet alleen wij hebben dat probleem, maar vele cafés in Breda." 

Het café wil duidelijk maken dat Breda duidelijk achter de Parel van het Zuiden staat. "Dat clubliefde geen divisie kent weten wij al in Breda, maar helaas is dat bij jullie vereniging nog niet helemaal duidelijk! Wat is er voor nodig dat jullie NAC Breda gewoon uitzenden, zoals wij als trouw lid, eerlijk verwachten met zo'n contributie." Daarom riep de horecagelegenheid iedereen op om mee te helpen om NAC weer op de buis te krijgen.

Schakelprogramma

Een woordvoerder van FOX Sports liet weten begrip te hebben voor het initiatief van Boerke Verschuren, maar ook rekening te moeten houden met de andere clubs en supporters. Daarom blijft het zo dat op vrijdag het schakelprogramma wordt uitgezonden. Daarin kunnen fans van Keuken Kampioen Divisie-clubs alle doelpunten en hoogtepunten van hun favoriete club voorbij zien komen. Daarnaast wordt er een Eredivisiewedstrijd en een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd live en integraal uitgezonden. Zo lang dat de wedstrijd van NAC is, zoals nu twee weken achter elkaar het geval is, is live kijken op de redactie van FOX Sports niet nodig...

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief