Foto: Peter Visser

FOX Sports doet het weer; NAC vrijdag weer live!

  Sport

BREDA - De invasie van honderden NAC-supporters in de studio van FOX Sports blijft vrijdag vermoedelijk achterwege, nu de zender heeft besloten om ook het duel Volendam-NAC vrijdagavond live uit te zenden. In de vierde speelronde probeert de Bredase club haar gedeelde eerste plek te behouden. De wedstrijd is vanaf 19.50 uur te bekijken op FOX Sports 3. 


Eerder had een woordvoerder van de zender aangegeven dat de wedstrijden van NAC 'waarschijnlijk regelmatig live te zien' zouden zijn op FOX. Maar nu zijn de duels van de Bredase club al drie vrijdagen op rij te bekijken. Is de sportzender overstag gegaan?

Ludieke actie

Op vrijdag 9 augustus besloot FOX Sports om de wedstrijd van NAC Breda tegen FC Dordrecht niet uit te zenden op een van hun (online) kanalen. Daar was het Bredase café Boerke Verschuren het niet mee eens. Daarom startte zij de actie 'Elke wedstrijd van NAC live kijken op de redactie van FOX Sports'. Daar werd met veel interesse op gereageerd door Bredanaren. 

Boerke Verschuren kondigde aan op 30 augustus met alle NAC-supporters de wedstrijd van de Bredase club tegen Volendam op de redactie van FOX Sports te kijken. "We zijn al een tijdje lid van jullie club genaamd 'De Licentie', aldus Boerke Verschuren op hun Facebookpagina. "We betalen daar een forse contributie voor. Waarop jullie op jullie beurt ook heel veel tijd steken in het controleren van dat lidmaatschap bij alle cafeetjes. Maar als lid van die club hebben we nu echt een probleem in de vereniging. Niet alleen wij hebben dat probleem, maar veel cafés in Breda." 

NAC - Excelsior 

Dinsdagmiddag laat Boerke Verschuren in een Facebookbericht weten 'contact te hebben gehad met FOX Sports'. "We hebben ze uitgenodigd voor de wedstrijd NAC - Excelsior in Breda", luidt het bericht. "Uiteraard om eerst lekker ontvangen te worden met worstenbrood en daarna gewoon lekker door met, wat we allemaal het liefste drinken in Breda, juist, zon goud gele Jupiler!"

Maar dat is nog niet het belangrijkste, laat Boerke Verschuren in het bericht weten. "We hebben deels bereikt wat we wilde bereiken en dat is natuurlijk mede door jullie steun! Dus, wij, Boerke Verschuren, willen graag ook iets terug doen voor jullie", gaat het bericht verder. "Laten we afspreken dat we gezamenlijk FOX ontvangen op de Ginnekenmarkt en wij zorgen voor wat Jupiler als bedankje voor jullie steun. Dan kan Hélène Hendriks natuurlijk niet ontbreken die middag en meer details volgen de komende tijd nog. Laten we gaan voor een overweldigend welkom in Breda gaan richting FOX Sports om onze steun aan de parel te laten zien en ook dat alle uitwedstrijden uitzenden van NAC Breda wel degelijk een grote meerwaarde heeft!"

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief