foto's

Volendamse straten kleuren geel-zwart

Door: Bregje Kop Sport

BREDA - De straten van Volendam kleurden vrijdag geel-zwart. Helaas moesten de 1400 NAC-fans teleurgesteld huiswaarts. De Bredase club verloor in de slotfase met 2-1.

De ploeg kwam na ruim één uur spelen op een 0-1 voorsprong door een treffer van Finn Stokkers, maar gaf de zege in de slotfase uit handen door doelpunten van Doodeman en Smal.

Voor de rust speelde de Volendamse ploeg beter dan NAC. Hoewel zich meerdere pogingen voordeden, werd er niet gescoord. Na rust, met Kudimbana als invaller voor Boussaid, kwam NAC steeds beter in de wedstrijd. De ploeg kreeg meer controle en kwam daarmee meer aan aanvallen toe. Het lukte Stokkers om na rust te scoren. Luka Ilic gaf de bal voor, waardoor Stokkers de 0-1 kon maken.

Tekst gaat verder onder foto

Vanaf dat moment toonde NAC sterk voetbal. Desondanks wist de ploeg niet uit te lopen. Hier kon het Volendamse team van profiteren. In de 90e minuut maakte Doodeman 1-1 met een kopbal. In de blessuretijd bracht Smal de Volendamse ploeg tot een overwinning.

NAC verloor hiermee haar eerste gedeelde plaats in de Keukenkampioen Divisie.