Virgil van Dijk maakt kans op FIFA titel 'Beste speler van de wereld' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Screenshot Uefa's best player

Virgil van Dijk maakt kans op FIFA titel 'Beste speler van de wereld'

  Sport

BREDA - Bredanaar Virgil van Dijk maakt kans om de belangrijkste individuele voetbalprijs van het jaar in de wacht te slepen. Samen met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi is hij genomineerd voor Fifa's best player of the world. 


Virgil van Dijk kan met zijn nominatie de opvolger worden van Luka Modric. De Kroaat won de prijs vorig jaar en maakte zo een einde aan de jarenlange heerschappij van Messi en Ronaldo. Van Dijk won met zijn ploeg Liverpool de Champions League, en werd met Nederland tweede in de Nations League. 

Van Dijk moet om de prijs in de wacht te slepen Messi en Ronaldo achter zich laten. En de kans dat hem dat lukt, lijkt groot. Want ook bij de UEFA-verkiezing voor beste speler van Europa kwam Van Dijk met Messi en Ronaldo als concurrenten als winnaar uit de bus. 

Gouden Bal

Van 2010 tot 2015 reikte de Fifa samen met het Franse magazine France Football de Fifa Ballon d'or uit. Die samenwerking werd stop gezet. Het magazine reikt de prijs nog steeds uit, maar FIFA reikt sindsdien de The Best prijzen uit.

De prijs wordt op 23 september uitgereikt.

Van Dijk

Van Dijk werd in 1991 geboren in de Haagse Beemden. Daar begon hij met voetballen in de jeugd bij WDS'19 en vanaf de D-jeugd is hij gaan voetballen bij de jeugdopleiding van Willem II. In 2018 verruilde de van oorsprong Bredanaar Southampton in voor Liverpool, dat ongeveer 84,5 miljoen euro voor hem betaalde. Daarmee werd hij zowel de duurste verdediger als de duurste Nederlandse voetballer ooit.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief