Gravel, grind en keien: Bavel daagt wielrenners uit met helse tocht | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De veldtoertocht onderscheid zich door de vele verschillende passages.
De veldtoertocht onderscheid zich door de vele verschillende passages. (Foto: Bavel fietst om)

Gravel, grind en keien: Bavel daagt wielrenners uit met helse tocht

  Sport

BAVEL - Een fietstocht voor wielrenners met een parcours dat bestaat uit de slechtste stroken die de organisatie maar kon vinden. Van kasseien en keien tot zand en gravel. Dat is de 'Hel van Bavel', de nieuwste wielertocht van Bavel Fietst Om die op 29 september verreden wordt.


Bavel Fietst Om is traditiegetrouw een feest voor iedere fietsliefhebber. Met de Veldtoertocht, de routes voor de zondagsfietser, de E-biketocht en de KIDSclinic was er afgelopen jaren voor ieder wat wils. Maar dit jaar heeft de organisatie daar een nieuwe uitdaging aan toegevoegd: een loodzware tocht die heel toepasselijk de naam 'De Hel van Bavel' draagt.

Bij de Hel van Bavel kunnen deelnemers kiezen uit een rit van 60, 90 op 120 kilometer. Daarbij krijg je als deelnemer alles voor je wielen: zand, grind, gravel, klinkers en kasseien. "Het zijn de meest uitdagende en slechte stroken die we konden vinden", laat de organisatie weten.

Meedoen aan de Hel van Bavel? Of toch liever aan één van de andere fietstochten? Of wil je alleen maar weten wat er 's avonds aan entertainment is? Of vanaf hoelaat je het WK in Yorkshire op groot scherm kan komen kijken? Ga dan naar www.bavelfietst.nl voor meer informatie. 

De opbrengst van de 8e editie gaat wederom naar stichting Villa Joep toe, de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief