Aan de Singelloop in 2018 deed een recordaantal deelnemers mee.
Aan de Singelloop in 2018 deed een recordaantal deelnemers mee. (Foto: Stadsfotograaf Breda)

Regen en 14 graden: krijgt Singelloop weer tienduizenden bezoekers op de been?

  Sport

BREDA - Nog een paar dagen en dan staat de 34e editie van de Singelloop al weer voor de deur. Op zondag 6 oktober vult het historisch centrum van Breda zich met duizenden hardlopers die een van de vier onderdelen lopen, of die ze zelfs allemaal lopen. Of er echter net als vorig jaar ook weer ruim 80.000 bezoekers langs het parcours staan, is de vraag. Want de weersvoorspelling is een stuk minder goed dan vorig jaar. 


In 2018 deed er een recordaantal deelnemers mee aan het hardloopfestijn. Op de Claudius Prinsenlaan gingen verdeeld over alle afstanden in totaal 18.885 deelnemers van start. Voor de deelnemers van dit jaar is de weersvoorspelling prima. Want hardlopen veertien graden met af en toe een bui, is prima te doen. Maar of er evenveel bezoekers op de been zullen zijn als vorig jaar, dat is de vraag. Want die zijn iets gevoeliger voor de weersomstandigheden.

Vorig jaar waren er zo'n 85.000 mensen langs het parcours te vinden. Maar toen bleef het wel droog. Komende zondag lijkt een wisselvallige dag te worden met regenbuien en maximaal 14 graden. 

Afstanden

Deelnemers kunnen kiezen uit vier onderdelen: vijf kilometer, tien kilometer, de halve marathon of de familieloop. In de eerste drie onderdelen kunnen bedrijven ook als team rennen in het kader van de 'businessrun'. Hier deden in 2018 zo'n 494 teams aan mee. De lopers krijgen een muzikaal steuntje in de rug. Langs de route wordt een feestelijke en bourgondische sfeer gecreëerd door dertig bandjes, dweilorkesten, dj's en sambabands. Wanneer de Singellopers op de Grote Markt over de finish rennen, krijgen ze een medaille, speciaal ontworpen voor de Singelloop. 

De organisatie zamelt die jaar geld in voor de stichting WensAmbulance Brabant. Met een gedeelte van het inschrijfgeld kunnen terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Naast geld hoopt de organisatie van de Singelloop ook meer bekendheid te vergaren voor de stichting. Dat is nodig om het werk te kunnen blijven doen. 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief