Singelloop staat voor de deur: check hier de laatste info | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Stadsfotograaf Breda

Singelloop staat voor de deur: check hier de laatste info

  Sport

BREDA - Nog héél even wachten en dan is het weer zover. Aanstaande zondag trekken honderden hardlopers hun schoenen weer aan om mee te doen aan Singelloop 2019. Hieronder de laatste informatie, zodat je helemaal op de hoogte bent. 


Kasparov 5 km loop

De deelnemers aan de Kasparov 5 kilometer-loop starten in groepen. De lopers zijn ingedeeld op basis van hun verwachte eindtijd. De snelste groep staat in vak 1 en start als eerste. Vervolgens starten elke 16 minuten één voor één de resterende groepen. De na-inschrijvers starten in de laatste groep. Bij het uitreiken van het startnummer wordt aangegeven in welk startvak je bent ingedeeld en hoe laat de start plaatsvindt. De groepen starten om 11.00 uur, 11.16 uur en 11.32 uur.

De lopers beginnen in de Claudius Prinsenlaan, ter hoogte van het Stadskantoor. De finish is op de Grote Markt. Vanaf hier worden zij begeleid naar het loperskwartier op het Kasteelplein. Dit plein kunnen de lopers verlaten via de achterzijde, richting park Valkenberg óf via de Cingelstraat richting de Haven.

Iedere gelopen kilometer staat aangegeven op borden langs het parcours: bij de 5 km zijn dat witte borden met blauwe letters/cijfers.

Kasparov 5 km loop (Tekst gaat verder onder de foto).

 

Aartsen 10 km loop

De deelnemers aan de Aartsen 10 kilometer-loop starten in groepen. Ook bij deze afstand worden lopers ingedeeld op basis van hun verwachte eindtijd. De eerste groep start om 12.15 uur in de Claudius Prinsenlaan, ter hoogte van het Stadskantoor. De tweede groep vertrekt om 12.31 en de laatste groep krijgt om 12.147 het startschot. Ook voor de tien kilometerlopers is de finish op de Grote Markt.

Iedere gelopen kilometer staat aangegeven op borden langs het parcours: bij de 10 km zijn dit witte borden met blauwe letters/cijfers

Route Aartsen 10 km loop (Tekst gaat verder onder de foto).

Halve marathon Singelloop

Deelnemers aan de halve marathon kunnen kiezen uit een wedstrijdloop en een prestatieloop. Om deel te kunnen nemen aan de wedstrijdloop moet je beschikken over een wedstrijdlicentie. Beide lopen starten om 14.00 op de Claudius Prinsenlaan. Net als bij de 5 en 10 kilometer is de finish van deze lopen op de Grote Markt.

Categorieën wedstrijdatleten halve marathon:

Mannen: Mannen Senioren, Masters 35, Masters 40, Masters 45, Masters 50, Masters 55, Masters 60 en Masters 65.
Vrouwen: Vrouwen Senioren, Vrouwen Masters 35 en Vrouwen Masters 45.

Bij iedere tijd lopen 2 pacers. Zij zijn duidelijk herkenbaar aan onder andere een rugnummer met daarop PACER. De parcers zijn zeer ervaren lopers die in staat zijn in een strak en gelijkmatig tempo op dit schema te lopen. Onderweg voorzien zij lopers van tips en adviezen en proberen ze hen door moeilijke momenten heen te slepen.

Iedere gelopen kilometer staat aangegeven op borden langs het parkoers: bij de halve marathon zijn dat witte borden met blauwe letters/cijfers.

Route halve marathon (Tekst gaat verder onder de foto).

RedBand Familieloop

Deelnemers vaan de RedBand Familieloop kunnen ervoor kiezen om 1 of 2 rondes te lopen. De eerste ronde is 1,818 meter, de tweede 1,384. In totaal dus 3,202 meter. Om 16.00 uur start op de Claudius Prinsenlaan een gezamenlijke warming up. Dit als voorbereiding voor de loop die om 16.30 op deze zelfde locatie start. De finish is op de Grote Markt.

Route RedBand Familieloop (Tekst gaat verder onder de foto).

De 40 van Breda

Voor de échte bikkels is er ook nog De 40 van Breda. Deze renners lopen alle afstanden. In totaal komt dat neer op 40 kilometer. Alle opbrengsten van de loop gaan naar 'Driving Nurses' en 'Ushersyndroom'. In 2018 haalde De 40 van Breda meer dan 36.000 euro op voor de goede doelen. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief