(Foto: Perry Roovers)

Net geen deelnemersrecord voor verregende Singelloop

  Sport

BREDA - Het was gisteren een zeiknatte, 34e editie van de Singelloop. En daardoor was het langs het parcours een stuk minder druk dan afgelopen jaren het geval was. Toch lieten de deelnemers zich niet tegenhouden. Het recordaantal deelnemers van 2018 werd met een kleine 100 mensen verschil net niet gehaald, vertelt Flip Kitselaar van de organisatie.


18.885 deelnemers. Dat is het recordaantal deelnemers van 2018 wat de organisatie van de Singelloop dit jaar hoopte te verbreken. Maar dat is niet gelukt. Dit jaar verschenen er een kleine 100 mensen minder aan de start. Maar met dat resultaat mag de organisatie zeker tevreden zijn, want het is slechts een minimaal verschil als je bedenkt hoe verschillende de weersomstandigheden waren. Vorig jaar was het droog en scheen het zonnetje tijdens de Singelloop, terwijl de deelnemers dit jaar flink verregenden.

Die regen zorgde bij het publiek wel voor grote verschillen. Waar het vorig jaar dringen was langs het parcours, was het dit jaar rustig. "Ook bleven de mensen die kwamen kijken, een stuk minder lang hangen", vertelt Kitselaar. 

FOTOSERIES