Het duel tussen de twee Brabantse ploegen eindigde in 2-2
Het duel tussen de twee Brabantse ploegen eindigde in 2-2 Foto: Peter Visser
Fotoalbum

NAC speelt ondanks spectaculaire tweede helft gelijk tegen FC Eindhoven

Door: Amber Kuijs Sport

BREDA - De Parel van het Zuiden trok gisteren naar het Jan Louwers Stadion om een wedstrijd te spelen tegen FC Eindhoven. Helaas wist NAC de winst niet mee naar huis te nemen. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie eindigde in een gelijkspel met 2-2.

In de eerste helft doet de Bredase ploeg een aantal goede pogingen, maar geen enkele eindigt in het doel. Ook FC Eindhoven weet de bal niet in het goal te krijgen. Met een tussenstand van 0-0 gaan de clubs de rust in. De ploegen zijn in de tweede helft dan ook vastberaden om een doelpunt te maken.

FC Eindhoven weet in de 50e minuut als eerste een bal in het doel te krijgen. Ivan Ilic verloor de bal aan de Eindhovense Sleegers, die van net binnen de zestien de bal in de kruising schiet. Gelukkig is daar goudhaantje Sydney van Hooijdonk. In de 57e minuut zorgt hij voor gelijkspel.

In de 70e minuut weet FC Eindhoven weer om een voorsprong te komen. Even lijkt het erop dat NAC de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion gaat verliezen, maar dan is daar in de 85e minuut Riera. Na een serie van kansen glijdt de lage voorzet van Riera binnen. Na een spectaculaire tweede helft eindigt de wedstrijd tussen de twee Brabantse ploegen in een gelijkspel met 2-2.