NAC won thuis met 2-1 van het Kralingse Excelsior.
NAC won thuis met 2-1 van het Kralingse Excelsior. (Foto: Peter Visser)

Een weekend 'rust' voor NAC: deze spelers zijn opgeroepen voor hun nationale ploeg

  Sport

BREDA - NAC komt dit weekend niet in actie. Vanwege wedstrijden van de nationale ploegen wordt er in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie niet gespeeld. Voor een groot deel van de ploeg betekent dat een weekend 'rust'. Maar verschillende spelers zijn opgeroepen door hun nationale ploeg.


Keeper Bart Verbruggen heeft een plaats in de definitieve selectie van Oranje Onder 18. De speler, die deze week zijn eerste profcontract ondertekende bij NAC, nam het met Oranje O18 vrijdag 11 oktober op tegen België voor een laatste test in aanloop naar het WK onder 17 in Brazilië. 

Rösler
Rösler reisde met Noorwegen Onder 20 af naar Marbella. Daar stonden twee oefenwedstrijden op het programma. Op 10 oktober was Frankrijk de tegenstander. Maandag neemt Noorwegen O20 het op tegen de leeftijdsgenoten van Zweden. 

Boussaid
Othmane Boussaid mag zich melden bij België Onder 21. De jonge Rode Duivels spelen op dinsdag 15 oktober vanaf 20:00 een kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië. Het duel, gespeeld in het 'King Power at Den Dreef stadion' in Leuven, staat in het teken van de kwalificatie voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië.

Ivan en Luka Ilic
Wie ook gaan strijden voor een EK-ticket zijn de gebroeders Ilic. Luka en Ivan zijn opgeroepen voor het nationale team van Servië Onder 21. Zij speelden op 11 oktober in Sofia tegen Bulgarije. Op 15 oktober is Polen in Lodz de tegenstander.


FOTOSERIES