Afbeelding

NAC verliest met tien man in eigen huis van de Graafschap

Door: Hanneke Marcelis Sport

BREDA - Een teleurstellende avond voor NAC Breda. De ploeg verloor gisteravond in eigen huis met 1-2 van De Graafschap, een directe concurrent voor de titelstrijd.

Het was een dramatische eerste helft voor NAC. Al in de eerste minuut kwam de thuisploeg op achterstand door een treffer van Van Mieghem. Dat was vooral voor keeper Nick Olij teleurstellend. Hij kreeg vlak voor de wedstrijd nog een prijs uitgereikt omdat hij verkozen was tot beste keeper van de eerste periode.

In de 42e minuut maakte De Graafschap een tweede treffer. En slechts drie minuten later moest Verschueren bij NAC met rood het veld verlaten.

Rust

Na de rust wist NAC ondanks dat het met een man minder stond, toch iets te forceren tegen De Graafschap. In de 58e minuut schoot Huseyin Dogan raak voor NAC. Toen kon het jagen naar de gelijkmaker beginnen. Maar hoewel NAC nog een aantal grote kansen wist te creëren, bleef een tweede treffer uit. De Superboeren mochten de drie punten dus mee naar huis nemen.