Foto: One FC

Pieter Buist flikt het weer: zwaarbevochten zege in Jakarta

  Sport

BREDA - De Bredase MMA-vechter Pieter Buist heeft het opnieuw waargemaakt. Hij won vrijdagmiddag in Jakarta van zijn tegenstander Caruso. Caruso was nog ongeslagen, maar aan die reeks maakte Buist vanmiddag een einde.


Buist reisde afgelopen week af naar Jakarta om in Istora Senayan te vechten tegen de Australische Antonio Caruso. Dit was zijn tweede gevecht bij het Aziatische One FC. Tijdens zijn vorige wedstrijd won de Bredanaar het gevecht met een indrukwekkend knock-out. 

Rondes

Voorafgaand aan de wedstrijd blaakte Buist van het zelfvertrouwen. "Als je mij vraagt wat mijn kansen zijn, dan ben ik altijd positief. Je gaat zien dat ik weer een knock-out of submission neerzet", vertelde hij voor vertrek. Die knock-out of submission kwam er niet. Maar Buist won de wedstrijd wel overtuigend. In de eerste ronde ging het nog redelijk gelijk op, en was er vooral veel grondwerk. Maar halverwege de tweede ronde maakte Buist indruk met een aantal rake trappen en indrukwekkende combinaties. De derde ronde verliep zonder verrassingen. Na afloop was de jury unaniem, waardoor Buist met de winst naar huis ging.

Pieter Buist heeft een bijzondere loopbaan. Hij was ooit dakloos, werkte als vuilnisman, en is nu professioneel MMA-vechter. 

Video: One FC. Pieter Buist tijdens zijn vorige gevecht.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief