Foto: Bregje Kop

MMA-vechter Pieter Buist klaar voor gevecht in Jakarta: 'Ik ga winnen'

  Sport

BREDA - Nog een paar uur en dan stapt de Bredase MMA-vechter Pieter Buist in Jakarta de kooi in. In de lichtgewicht klasse neemt de Bredanaar het op tegen de Australische Antonio Caruso. Schrik heeft Buist zeker niet. "Deze jongen is ongeslagen, maar ik ga hem zijn eerste loss geven". 


Met een indrukwekkende knock-out in de tweede ronde won Bredanaar Pieter Buist op 10 mei zijn eerste MMA-gevecht bij ONE FC. En op 25 oktober is het dan eindelijk weer zo ver. Dan mag Buist de ring weer in. 

"Ik ben er helemaal klaar voor. Dat hoef je me nooit te vragen, want ik ben er altijd klaar voor. Voor mij is dit een lifestyle. Of ik nou over drie weken of drie maanden moet vechten, het maakt geen verschil", vertelt Buist gedreven. Het feit dat zijn tegenstander nog ongeslagen is, boezemt de Bredanaar geen angst in. "Ik ga hem zijn eerste loss geven."

Wie het gevecht van Buist live wil zien, kan dat doen via deze YouTube-pagina of de ONE FC-app. "Ga kijken en genieten. Je gaat zien dat ik weer een knock-out of sumbission neerzet", vertelt Buist vol zelfvertrouwen. "Als je mij vraagt wat mijn kansen zijn, dan ben ik altijd positief."

Documentaire 

Pieter Buist heeft een bijzondere loopbaan. Hij was ooit dakloos, werkte als vuilnisman, en is nu professioneel MMA-vechter. Journaliste Bregje Kop en filmer Martijn Rondel volgden Buist een aantal maanden op de voet. Daar kwam een korte driedelige documentaire uit. Deze ging op 27 juni in premiere in sportsbar Old Dutch. Zo'n honderddertig man zag het levensverhaal van de Bredase topatleet.

De documentaire bekijk je hier:

Deel 1: 

Deel 2: 

Deel 3: 

FOTOSERIES