Foto: Vuelta
Uitgelicht

Renners Vuelta 'razen' in 2020 dóór de Grote Kerk

  Sport

BREDA -  De route van de etappe Breda-Breda van de Vuelta is vandaag bekend gemaakt. De route start bij het Kasteelplein en eindigt op de Claudius Prinsenlaan. Spectaculair element is dat de renners bij de Grote Kerk afstappen en met de fiets aan de hand door de kerk lopen. 


Wethouder Quaars fietste vrijdagmiddag samen met diverse deelnemers van de Vuelta Café’s en wethouder van Raak van Alphen Chaam de eerste 10 kilometer van de etappe Breda-Breda. De oude ploegleiderswagen van Peter Post die in 1983 ook in La Vuelta reed, begeleidde het gezelschap. Bij Café Boerke Verschuren in het Ginneken droeg wethouder Quaars het stokje over aan wethouder Van Raak van Alphen Chaam. 

"La Vuelta Holanda 2020 is een unieke kans om ons mooi Breda aan de wereld te presenteren. Daarom hebben we heel zorgvuldig deze prachtige route langs de highlights van Breda samengesteld. En als klap op de vuurpijl gaat de Ronde van Spanje niet langs de kerk, maar dóór de kerk. Ik vind het geweldig dat we dat met elkaar mogelijk maken", aldus Daan Quaars, wethouder Sport.

Iedereen krijgt genoeg gelegenheid om de wielerprofs te zien. De eerste tien kilometer wordt langzaam gereden. De route start vanuit de historische binnenstad met parkachtige omgeving en gaat langs het Kasteel van Breda, de Grote Kerk, de Haven en het Spanjaardsgat, onze groene singels, de Koepel, de Watertoren, het architectonische Chassépark, de Wilhelminastraat, de Baronielaan, het Mastbos, het Kasteel Bouvigne, het dorpse karakter van de Ginnekenmarkt en het Markdal. 

Vuelta

La Vuelta Holanda start in 2020 op vrijdag 14 augustus in Utrecht met een ploegentijdrit. De tweede en derde etappe zijn op 15 en 16 augustus, waarbij het peloton door de provincies Utrecht en Noord- Brabant fietst. De organisatie van deze eerste etappes van de Ronde van Spanje is in handen van de drie steden Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en de provincies Utrecht en Noord-Brabant. 

Route door Breda op straatniveau 
De renners starten vanaf het Kasteelplein naar de Reigerstraat, Kerkplein, Torenstraat, Vismarktstraat, Hoge Brug, Nieuwe Prinsenkade, Academiesingel, Delpratsingel, Oranjesingel, Wilhelminasingel, Wilhelminastraat en Ginnekenweg. De zuidelijke rondweg wordt overgestoken zonder op-en-afritten te sluiten. Dan gaan de renners verder via Ginnekenweg, de Koningin Emmalaan, Cartier van Disselstraat, Baronielaan, Burgemeester Kerstenslaan, Huisdreef, Bouvignedreef, Bouvignelaan, Duivelsbruglaan, Ginnekenmarkt, Raadhuisstraat en verlaat Breda via de Ulvenhoutselaan. Daar start de wedstrijd en rijden de renners de regio in. 
Veiligheid is het belangrijkste uitgangspunt voor het laatste deel van het parcours in Breda. In de laatste 10 km zitten slechts 4 bochten en gaat via de Ettensebaan, Westerparklaan, Backer en Ruebweg, Crogtdijk, Nieuwe Kadijk, Kapittelweg, Beverweg, Claudius Prinsenlaan). Alle routes zijn nog onder voorbehoud van wijzigingen en vergunningaanvraag. 

 

Route West Brabant
De route in de Westbrabantse regio gaat via de gemeenten Baarle-Nassau, Gilze en Rijen, Steenbergen, Dongen, Alphen-Chaam, Moerdijk, Zevenhuizen, Drimmelen, Made, Oosterhout, Rucphen, Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Hoogerheide, Halderberge, Oudenbosch en Etten-Leur. 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief