NAC tijdens de thuiswedstrijd tegen de Graafschap
NAC tijdens de thuiswedstrijd tegen de Graafschap (Foto: Peter Visser)

NAC maakt zich op voor bekerduel in Stanislaw Maczek Stadion

  Sport

BREDA - Vanavond speelt NAC de bekerwedtrijd tegen FC Emmen. Voor de Bredanaars valt de wedstrijd op een bijzondere dag, omdat de stad precies 75 jaar geleden werd bevrijd. Daarom is het Rat Verlegh Stadion eenmalig omgedoopt tot het Stanislaw Maczek Stadion.


29 oktober is een belangrijke dag in de historie van Breda. Op die dag is het namelijk 75 jaar geleden dat Breda werd bevrijd door de Eerste Poolse Pantserdivisie, onder leiding van Generaal Stanislaw Maczek. De afgelopen week, en zeker ook vandaag, staat Breda op veel plekken stil bij deze gebeurtenis. Zo ook bij NAC rond het bekerduel tegen FC Emmen.

"Rond de wedstrijd NAC - FC Emmen willen we daarom stilstaan bij de bevrijding van Breda en onze dank uiten naar hen die hun leven hebben gegeven en geriskeerd om onze stad te bevrijden", laat NAC weten. Al wekenlang zijn de Breda Loco's bezig met een groot eerbetoon aan de Poolse bevrijders, dat voorafgaand aan de wedstrijd van de tribune zal rollen. Daarnaast wordt de symbolische aftrap van dit duel verricht door de nabestaanden van twee Poolse soldaten die Breda hebben bevrijd. Bovendien wordt de naam van het stadion van NAC speciaal voor deze dag symbolisch omgedoopt tot Stanislaw Maczek Stadion.

Wil jij de bekerwedstrijd tegen FC Emmen bijwonen? Ga dan snel naar NACtickets.nl, kom langs bij de Service- & Informatiedesk of bestel je kaarten vanaf 18:45 uur aan de stadionkassa. Voor dit duel geldt geen ClubCard-verplichting, dus iedereen kan kaarten bestellen. 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief