Anneloes organiseerde onder andere de Special Kidsdag
Anneloes organiseerde onder andere de Special Kidsdag (Foto: Ankie Nederlof)

Anneloes van Wingerden verrast met Bredase Sportpenning

  Sport

BREDA - Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten Anneloes van Wingerden te onderscheiden met de Sportpenning van de stad Breda omdat zij zich al vele jaren inzet voor sport en beweging in Breda met een sterke nadruk op het inclusief sporten. Zij ontving de onderscheiding vandaag uit handen van wethouder Daan Quaars, die de penning namens het College uitreikte. 


Het scheidend bestuurslid van de afdeling Aangepast Sporten van AV Sprint kreeg de penning voor haar verdiensten voor haar inzet voor het sporten voor mensen met een beperking in Breda. De uitreiking vond na afloop van de Algemene Ledenvergadering. 

Nog voor het woord ‘inclusiviteit’ tot norm werd verheven, was dit voor Anneloes al vanzelfsprekend, in woord en handelen.  Mede door haar grote vrijwillige inzet wordt al jaren de special KIDS-dag georganiseerd, een evenement waar leerlingen uit het speciaal onderwijs samen met leerlingen van reguliere basisscholen genieten van een dag vol sport en spel. 

Bovendien had zij een belangrijke rol in de eerste grote wedstrijd voor de ‘’Specials’’ bij de Europese Special Olympics in 2014 en Vlaanderen en was zij medeverantwoordelijk voor de organisatie van het Open Nederlandse Kampioenschap voor mensen met een handicap in 2016 in Breda. 

Sportpenning

De sportpenning van de stad Breda is ingesteld in 1962 als onderscheiding voor Bredanaars die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de sport in Breda. Het College van burgemeester en wethouders besluit over een toekenning. De sportpenning – een gouden draagspeld - wordt niet per definitie jaarlijks, op een vast moment of bij een bepaalde gelegenheid uitgereikt. Sinds 1962 is de onderscheiding 30 keer uitgereikt. De laatste keer dat de penning werd opgespeld, was in februari 2018, bij de heer Cor Nagtzaam. 

FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief