Verrotte brug wielervereniging Breda in ere hersteld | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Hornbach Helpt WV Breda.
Hornbach Helpt WV Breda. (Foto: Hornbach Helpt)

Verrotte brug wielervereniging Breda in ere hersteld

  Sport

BREDA - Ooit was het een uitdagende brug, voor de leden van Wielervereniging Breda. Maar de houten ondergrond ging rotten en er ontstond doorzakgevaar. De vereniging moest de brug wel afsluiten. Jarenlang bleef het metalen frame ongebruikt. Tot zondag. Toen werd de constructie in samenwerking met de Hornbach in ere hersteld.


Wielervereniging Breda bestaat bijna zestig jaar en heeft ongeveer driehonderd leden. Daarvan behoren er zo'n zeventig tot de jeugdafdeling. Op een gevarieerd parcours van 1500 meter kunnen de leden onder meer wielrennen, mountainbiken, skeeleren en veldrijden. Vooral bij die laatste sport dragen spannende en veilige obstakels sterk bij aan het plezier. De afgesloten brug was dan ook een domper voor de vereniging. 

Onder andere Hans Huijbregts maakte zonde van de brug. Hij  komt al jaren op de vereniging. Zijn zoon is lid en zijn vrouw zit in het bestuur. Het was hem "een doorn in het oog" dat de brug zo'n tijd in een verloren hoekje van het parcours stond. "Zoals veel verenigingen zijn wij voor dit soort projecten afhankelijk van hulp van buitenaf. Dus hebben we een verzoek bij HORNBACHhelpt ingediend. Tot onze grote vreugde wilden ze ons steunen. Niet alleen met materiaal, maar ook nog eens met een team ervaren klussers."

Dat gebeurde afgelopen zondag. Een team van vijf HORNBACHhelpt-vrijwilligers en vijf leden van de vereniging heeft de brug flink onder handen genomen, zodat de driehonderd wielerliefhebbers de sportieve uitdaging van de brug weer aan kunnen gaan.

Over Stichting HORNBACHhelpt       
Stichting HORNBACHhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief