Foto: Peter Visser

Blessure aanvoerder Monsalve duurt langer dan verwacht: 'Hoop op terugkeer na de winterstop'

  Sport

BREDA - Aanvoerder en centrumverdediger Nacho Monsalve wordt gemist bij NAC. Hij kampt met een knieblessure, die langer duurt dan hij aanvankelijk gedacht had. "Het is echt een blessure die tijd nodig heeft", laat hij weten.


Er zijn veel vragen rondom de blessure van Monsalve. En dat is niet verwonderlijk. De aanvoerder én centrumverdediger van NAC wordt gemist. Na een mooie start van het seizoen met een periodetitel als bekroning, vallen de resultaten afgelopen weken tegen. De terugkeer van Monsalve zou dan ook fijn zijn voor de ploeg. Maar de blessure duurt langer dan verwacht.

"Ik wil graag wat duidelijkheid creëren omtrent mijn knieblessure, omdat er veel vragen over zijn. Helaas duurt de blessure langer dan gehoopt. Samen met de medische staf werk ik elke dag keihard aan mijn herstel. We maken momenteel goede stappen voorwaarts. Het is echter wel een blessure die tijd nodig heeft", laat Monsalve weten.

Afgelopen zomer trok NAC centrumverdediger Nacho Monsalve aan. In de voorbereiding kreeg hij gelijk het vertrouwen van trainer Ruud Brood, die hem verkoos tot aanvoerder.  Tot dusver kwam de Spanjaard in vijf competitiewedstrijden in actie, waarin de ploeg 13 punten wist te behalen. Wanneer de aanvoerder precies terugkeert is nog niet duidelijk.  "Ik focus me op een terugkeer na de winterstop. Ik hoop dan natuurlijk weer van waarde te zijn voor NAC en de jongens te helpen met het behalen van onze doelen. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan met de ploeg."

FOTOSERIES