NAC tijdens een eerdere uitwedstrijd
NAC tijdens een eerdere uitwedstrijd (Foto: Peter Visser)

De volle buit voor NAC: drie punten mee naar huis uit Eindhoven

  Sport

BREDA - NAC heeft maandagavond drie zeer welkome punten gepakt op bezoek bij Jong PSV. In het Jan Louwers Stadion werd Jong PSV met 3-1 verslagen.

Trainer Ruud Brood had tegen de beloften van PSV een basisplaats ingeruimd voor Finn Stokkers. Sydney van Hooijdonk moest deze wedstrijd genoegen nemen met een plek op de bank, naast onder anderen Pele van Anholt en Joshua Bohui.

NAC begon goed in het Jan Louwers Stadion. In de openingsminuten waren er kansen voor onder meer Ivan Ilic en Stokkers, maar zij wisten het net niet te vinden. Ook Dogan, Mounir El Allouchi en Arno Verschueren deden een poging. Na 22 minuten spelen was het raak in het Jan Louwers stadion. Luka Ilic volleerde een afgeslagen hoekschop in de hoek achter keeper Mike van de Meulenhof: 0-1. Dogan was vervolgens dicht bij de tweede NAC-goal, net zoals El Allouchi, die het zijnet trof. Luka Ilic kreeg nog de grootste kans op zijn tweede van de avond, maar hij trof de paal.

Na iets meer dan een halfuur spelen was het alsnog raak. Stokkers kopte binnen uit de voorzet van El Allouchi en bepaalde zo de ruststand op 0-2. In de tweede helft zette Jong PSV een tandje bij: NAC kreeg het daardoor lastig en tien minuten na de pauze werd het dan ook 1-2. Sekou Sidibe schoot fraai raak vanuit een moeilijke hoek.

Uiteindelijk sleepte De Parel van het Zuiden de zege binnen. Invaller Van der Gaag schoot eerst op de paal, waarna ook aan de andere kant het aluminium werd geraakt. Van der Gaag stelde vijf minuten voor tijd de zege veilig, door vanuit de draai raak te schieten: 1-3. Daardoor pakt NAC tegen Jong PSV drie belangrijke punten en stijgt het naar plaats vijf op de ranglijst.


FOTOSERIES 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief