NAC pakt drie punten tegen MVV Maastricht in eigen stadion

Door: Hanneke Marcelis Sport

BREDA - NAC heeft vrijdagavond in eigen stadion punten in de wacht gesleept. De Bredase ploeg won met 2-0 van MVV Maastricht.

NAC begon goed aan de wedstrijd in eigen stadion. In de eerste vijf minuten waren er aardig wat kansen voor de Parel van het Zuiden. Zo ging onder meer een schot van Dogan naast. Al na acht minuten leek het erop dat NAC op 1-0 zou komen door Roger Riera, maar de verdediger stond buitenspel.

Ook MVV liet van zich horen; een schot van Goppel ging net naast. Het was NAC die de meeste kansen creëerde. Na een halfuur spelen volgde de verdiende voorsprong voor NAC. De Parel van het Zuiden kreeg een penalty en daar wist Dogan wel raad mee: 1-0.

Na de rust was het MVV dat aanzette. In de 63e minuut was daar bijna de 1-1. Goppel kwam op kracht langs de NAC-verdediging en leek de bal in het doel te wippen, maar Verschueren schoof met zijn laatste krachtinspanningen de bal langs de paal.

Uiteindelijk werd het een paar minuten voor tijd nog 2-0. Ilic werkte een voorzet binnen en bezorgde zo NAC drie punten.