Na een mindere serie lijkt NAC Breda het weer op rit te hebben. Vrijdagavond wacht Telstar.
Na een mindere serie lijkt NAC Breda het weer op rit te hebben. Vrijdagavond wacht Telstar. Foto: Peter Visser

NAC Breda kan stijgende lijn doortrekken tegen Telstar

Door: Maarten Elst Sport

VELSEN-ZUID/BREDA - NAC Breda kan op bezoek bij Telstar definitief afrekenen met de mindere fase die de ploeg een paar weken geleden kende. Na twee zeges tegen achtereenvolgens Jong PSV (1-3) en MVV (2-0) is NAC Breda opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst. Aftrap in Velsen-Zuid is om 20.00 uur, de wedstrijd staat onder leiding van Clay Ruperti. 

NAC-trainer Ruud Brood kan tegen Telstar weer beschikken over Ivan Ilic. De Servische middenvelder pakte tegen Jong PSV zijn vijfde gele kaart van het seizoen en miste daardoor de thuiswedstrijd tegen MVV. De Spaanse verdedigers Nacho Monsalve en Javier Noblejas ontbreken op bezoek bij Telstar vanwege blessures. 

Slechts twee van de twintig eerdere ontmoetingen met Telstar zijn verliezend afgesloten door NAC Breda. Aan het meest recente uitduel in oktober 2016 hebben de Bredanaars geen goede herinneringen, Telstar wist destijds met 2-0 te winnen van de latere promovendus.  

Opvallend feitje: volgens statistiekenbureau Opta hebben Telstar en NAC Breda de meeste spelers gebruikt in de Keuken Kampioen Divisie. Beide teams rouleerden al met 21 spelers. 

Telstar

Reda Kharchouch is aan de zijde bij het verder complete Telstar de man om rekening mee te houden. De 24-jarige aanvaller kwam afgelopen zomer over van derdedivisionist OFC uit Oostzaan en is met name de laatste weken op schot voor zijn nieuwe werkgever. In de laatste negen wedstrijden scoorde Kharchouch acht keer.

Oude bekende bij Telstar is doelman Sven van der Maaten. De 25-jarige doelman uit Harderwijk maakte in de zomer van 2013 de overstap van Vitesse naar NAC Breda, maar kwam in de vijf seizoenen dat hij onder contract stond niet tot speelminuten. Vorig seizoen maakte Van der Maaten, nadat hij het jaar daarvoor was uitgeleend aan Telstar, de definitieve overstap naar Velsen-Zuid. Bij de ploeg van trainer Andries Jonker vervangt hij de gepasseerde Anthony Swolfs.