Dit geen foto van de wedstrijd
Dit geen foto van de wedstrijd Foto: Peter Visser

NAC speelt in uitduel gelijk tegen Kralingse Excelsior: 2-2

Door: Hanneke Marcelis Sport

BREDA - NAC heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld in Rotterdam. De Bredase club wist zich redelijk staande te houden tegen Excelsior. In de slotfase wist de Parel van het Zuiden zich knap terug te knokken van een 2-0 achterstand.

NAC begon goed aan de wedstrijd tegen Excelsior. Er deden zich diverse kansen voor voor de Parel van het Zuiden. Twee levensgrote kansen werden gemist. In de 19e minuut kwam het tot een goal. Van Anholt raakte het doel, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na een halfuur spelen viel uit het niets de 1-0. De eerste kans voor Excelsior was raak. Het schot kwam van Vloet. In de tweede helft ging NAC op jacht naar de gelijkmaker. De beslissende pass ontbrak echter. Met nog zo'n twintig minuten op de klok kwam Excelsior op een 2-0 voorsprong. De bal ging op de stip na een overtreding van Van Anholt.

In het laatste deel van de wedstrijd wist NAC zich nog goed terug te knokken. Drie minuten voor tijd wist Van Hecke het doel te vinden: 2-1. Ook de 2-2 viel nog. Het was Verschueren die de gelijkmaker maakte.