Nog even en dan stapt Pieter opnieuw de kooi in: 'I was born ready' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Bregje Kop

Nog even en dan stapt Pieter opnieuw de kooi in: 'I was born ready'

  Sport

BREDA - Nog een paar uur wachten en de stapt de Bredase Pieter Buist voor de derde keer de kooi van ONE in. In Manilla neemt de MMA-vechter het op tegen de Filipijnse Eduard Folayang. Of Buist er klaar voor is? "I was born ready"


Afgelopen zondag vertrok de topatleet samen met zijn pads-trainer Pepijn Rovers richting het Filipijnse Manilla. Daar moet hij vrijdag in de lichtgewicht klasse vechten tegen Eduard Folayang. De Filipijn is voormalig tweevoudig wereldkampioen. "Ik denk dat hij meer druk voelt dan ik", liet Pieter eerder al aan BredaVandaag weten.

Pieter vecht vrijdag zijn derde wedstrijd bij het Aziatische ONE. De wedstrijd komt eerder dan verwacht. Eduard Folayang zou aanvankelijk vechten tegen een andere tegenstander, maar die moest afzeggen. Pieter valt in.

Het evenement waarin Pieter vecht is live te volgen via de ONE app en YouTube. Het event begint om 10.30 uur Nederlandse tijd. Hoe laat de Bredanaar in actie is te zien, hangt af van de voorgaande wedstrijden. 

Mini-documentaire

Pieter Buist heeft een bijzondere loopbaan. Hij was ooit dakloos, werkte als vuilnisman, en is nu professioneel MMA-vechter. Journaliste Bregje Kop en filmer Martijn Rondel volgden Buist een aantal maanden op de voet. Daar kwam een korte driedelige documentaire uit. Deze ging op 27 juni in premiere in sportsbar Old Dutch. Zo'n honderddertig man zag het levensverhaal van de Bredase topatleet.

De documentaire bekijk je hier:

Deel 1:

\
Deel 2: 
Deel 3: 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief