Breda Future tennistoernooi terug van weggeweest

  Tennis, Sport

BREDA - Raemon Sluiter, Jesse Huta-Galung en Paul Haarhuis zijn zomaar een paar namen die deze zomer in Breda te bewonderen zijn. Het Breda Future tennistoernooi is na een jaar van afwezigheid namelijk weer terug.


Vorig jaar kon het toernooi niet doorgaan na ‘organisatorische en financiële problemen’. Zo bleek het onder andere lastig om het budget van 125.000 euro rond te krijgen.

Dit jaar wordt van 28 juni tot en met 4 juli alsnog de derde editie van het toernooi gehouden. Bij het mannentoernooi, dat bestaat uit 32 deelnemers, hebben bekende spelers als Raemon Sluiter en Jesse Huta-Galung de toezegging gedaan om mee te doen. Ook Matwé Middelkoop heeft die intentie.

Wie op 4 juli het toernooi op zijn naam weet te schrijven, komt in aanmerking voor een aardige prijs. Het prijzengeld bij de heren bedraagt namelijk 15.000 dollar, bij de dames is dit 10.000 dollar.

Naast de wedstrijden zijn er rondom het toernooi verschillende activiteiten. Zo geeft Paul Haarhuis een sponsorclinic en is diezelfde Haarhuis ook te zien in een demonstratie samen met Robert Maaskant en Patrick Zwaanswijk, resp. trainer en speler van NAC.

Het Breda Future toernooi valt samen met grote sportevenementen als Wimbledon, het WK-voetbal en de Tour de France. Sportliefhebbers hoeven zich daarover geen zorgen te maken, want er worden meerdere videoschermen opgehangen op het park, zo verzekert de organisatie.

Breda Future tennistoernooi (3e editie)
28 juni - 4 juli 2010
Sportpark B.L.T.V. Ruitersbos