Kwalificaties TV Prinsenbeek Open gestart

  Tennis

PRINSENBEEK - De eerste partijen van het kwalificatietoernooi voor het Heja-Plugro Sport Open in Prinsenbeek zijn vanochtend rond 11.15 uur begonnen. Bij de heren zijn er 31 inschrijvingen.


Het hoofdtoernooi is zo sterk bezet dat zelfs de nr's 59 en 66 van Nederland, respectievelijk Kevin Boelhouwers en Gijs Linders, kwalificatie moeten komen spelen omdat ze niet rechtstreeks geplaatst zijn.

Verrassend is de komst van Nassim Slilam. Deze Franse jongeman van 20 jaar speelt College tennis in Florida en is oud-Europees kampioen bij de jeugd tot 16 jaar met het Franse team. Slilam heeft gisteren zijn kunsten al vertoond in het categorie 3 toernooi en won daar makkelijk met 6-0 6-0 van Marvin Rompes. Een zeer sterke speler die nog wel eens voor een verrassing kan zorgen deze week.

Bij de dames zijn er wat minder deelneemsters dan bij de heren. Marjolein Theeuwes is bij de kwalificatie voor de dames de hoogst geplaatste. Zij staat nr 111 op de Nederlandse ranglijst.

Van TV Prinsenbeek spelen Stefan Dijkers, Stijn Hamers, Mathijs Suykerbuyk en Thomas van Gool kwalificatie. Bij de dames
Ilona Snoeren, Kirsten vd Weijden en Janneke Luitjes. Op deze manier kunnen ze proeven aan het spelen op hoog niveau.
Laurens Haxelmans en Devon Kuijstermans van TV Prinsenbeek hebben een wild card gekregen voor het hoofdtoernooi
dat aanstaande woensdag start.

Maandagavond gaat het reguliere Open toernooi weer verder met 40 wedstrijden in alle categorieën.