Matwé Middelkoop verloor de kwartfinale van de Duitser Sebastian Knittel. foto Peter Schoonen
Matwé Middelkoop verloor de kwartfinale van de Duitser Sebastian Knittel. foto Peter Schoonen

Nog drie Nederlanders in hoofdtoernooi Breda Future

  Tennis

RUITERSBOS – In de kwartfinales komen nog drie Nederlandse tennissers uit. De dames zijn het sterkst vertegenwoordigd (Lesley Kerkhove en Kiki Bertens), bij de mannen is alleen Antal van der Duim nog over.


Kerkhove won met het grootste gemak van de Wit-Russische Sviatlana Pirazhenka. In twee sets (6-2, 6-0) droogde ze haar tegenstander in een ruim uur af. Kiki Bertens had het daarentegen wat moeilijker. Ze won van de Duitse Syna Kayser (6-1, 7-6 (3)), maar had het veel eerder kunnen afmaken.

Nadat Bertens in de eerste set geen moeilijkheden had en die in de tweede set ook niet leken te komen, kwam de Duitse bij een 5-1 achterstand terug tot uiteindelijk een tie break. Op karakter won de Nederlandse. Tijdens de wedstrijd (het was 5-4) moest ze worden behandeld aan haar schouder evenals na de wedstrijd.

Bij de mannen stonden Bredanaar Matwé Middelkoop en Antal van der Duim in de kwartfinale. Middelkoop verloor van de als tweede geplaatste Duitser Sebastian Knittel met 4-6, 7-6 (4), 6-1. “Ik had hem in de tweede set kunnen pakken, maar ik liet hem te veel zijn eigen spelletje spelen”, aldus de verliezer.

Van der Duim kwam uit tegen Farrukh Dustov uit Oezbekistan. Naar eigen zeggen speelde Van der Duim een slechte wedstrijd, maar wist hij toch te winnen met 6-4, 3-6, 7-6 (2).