Niet alleen bekende spelers komen naar Breda, ook gokwebsite Unibet is er. foto Christiaan Hol
Niet alleen bekende spelers komen naar Breda, ook gokwebsite Unibet is er. foto Christiaan Hol

Ook Unibet aanwezig op Breda Future

  Tennis

RUITERSBOS – Blauw trainingsjack met de capuchon over het hoofd, ruimzittende trainingsbroek en een grote zonnebril. Stoïcijns kijkt de jongen naar de wedstrijden op het center court van tennistoernooi Breda Future dinsdag. Intussen geeft hij in zijn zakken de standen door voor gokwebsite Unibet.


De Unibet-man is met de stoeltjes waarop hij zit versmolten, en blijft doorgaan. Zelfs de hoofdscheidsrechter in het kamertje naast de perskamer weet het én volgt het: de standen via de gokwebsite. De hele organisatie is inmiddels op de hoogte. Volgens de perschef is er tegenwoordig op alles te gokken, dus ook hierop.

Een andere gast is Thomas Schoorel, want niet alleen geeft hij de clinic op de Kidsday, hij traint hier ook nog eens. Ondanks de geschonken wildcard voor een toernooi in Duitsland, werd hij er daar uit gegooid. “They fucked me”, zoals hij het zelf kort samenvat aan een collega. Dus wordt het trainen voor hem.

Die clinic voor zo’n veertig kinderen van BLTV geeft hij samen met BLTV-trainer David van Minde en de als eerste geplaatste Kiki Bertens. Die laatste versloeg haar landgenote Anna Katalina Alzate Esmurzaeva vrij simpel in twee sets: 6-3, 6-1. Het center court was drukker dan voorgaande dagen om de nationaal kampioen aan het werk te zien.

De partij erna werd ook goed bezocht: Bredanaar Matwé Middelkoop speelde op de thuisbasis tegen Tim van Terheijden uit Bergen op Zoom. Na twee sets (tweemaal 6-2) loopt Middelkoop de baan af recht in de armen van zijn vrienden. “Wanneer gaan we nou een biertje doen?” vraagt een van hen lachend. Zo voelt het dus om een thuiswedstrijd te spelen.