Halve finale Heja-Plugro Sport Open in Prinsenbeek. Foto Gert-Jan van Linschoten
Halve finale Heja-Plugro Sport Open in Prinsenbeek. Foto Gert-Jan van Linschoten

‘Kwaliteit Open toernooi Prinsenbeek dit jaar zeker’

  Tennis

PRINSENBEEK – Al jaren is het Open van TV Prinsenbeek het tennistoernooi met de beste aankomende spelers van het land. In tennistermen – een viersterrentoernooi, wat wil zeggen dat de toekomstige profsterren er hun wedstrijdervaring opdoen.


Donderdag presenteerde de organisatie de (her)nieuwde hoofdsponsors. “En dat kun je best een prestatie noemen”, aldus voorzitter Willem Vermeulen. Hij weet zich verzeker van de meerjarige steun van Plugro Sport en Full Management Support. “Zij steunen de vereniging en zijn voor dit jaar ook gekoppeld aan het toernooi. Het behoeft geen uitleg dat we hier ontzettend blij mee zijn.”

Voor komend jaar betekent dit dat hij samen met zijn sponsorcommissie op zoek moet naar nieuwe geldschieters voor het Open Toernooi. “De tijd dat je zei ‘bedankt voor je bijdrage, daar hangt een bord met je naam erop’, die tijd is wel geweest.”

Dus zoekt TV Prinsenbeek naar nieuwe mogelijkheden. “Je wilt dat sponsoren met elkaar in gesprek raken, dat ze met elkaar zaken kunnen doen. Sponsoren willen bij ons geen aparte ruimte, achter een lint. Dat past niet bij Prinsenbeek en bij ons.”

De vereniging zoekt het daarom in andere mogelijkheden. “We bieden onze hoofdsponsor Full Management Support de gelegenheid gebruik te maken van onze tennisbanen. Op die manier proberen we iets tastbaars aan te bieden.”

Voor dit jaar betekent de steun van de sponsoren in elk geval dat het deelnemersveld op niveau blijft, vergelijkbaar met afgelopen jaren. “Voor komend jaar zullen we hard aan de bak moeten”, stelt Vermeulen. “Dat moet ook kunnen, want het toernooi heeft uitstraling in de regio. Bovendien verdient het toernooi dat ook, er is jaren zoveel energie in gestoken.”

Het Open Prinsenbeek is dit jaar van 9 tot en met 17 juni.