Thiemo de Bakker, in actie tijdens Breda Future 2008. Foto Christiaan Hol
Thiemo de Bakker, in actie tijdens Breda Future 2008. Foto Christiaan Hol

Weg omhoog Thiemo de Bakker begint bij Breda Future

  Tennis

BREDA - Thiemo de Bakker grijpt het Breda Future aan om stapjes omhoog te maken op de wereldranglijst. De voormalige wereldtopper is de meest prominente deelnemer aan het proftoernooi in Breda, dat over een week begint.


De 23-jarige tenniser reikte in 2010 tot de derde ronde van het hoofdtoernooi van zowel Roland Garros, Wimbledon als de US Open, wat hem een plaats in de mondiale ATP Top50 opleverde.

Daarna raakte de carriére van de Davis Cup-speler in verval, maar inmiddels werkt hij fanatiek aan zijn terugkeer via het Futures en daarna Challenger-circuit. Dáár zijn voor Thiemo de Bakker in eerste instantie weer de broodnodige punten voor een hogere ranking te verdienen.
Breda Future levert hem bij een gewonnen finale 35 ATP-punten op.

Om die 35 punten in de wacht te slepen, moet de rechtshandige speler uit ’s Gravezande afrekenen met de Argentijnse 2011-winnaar Pablo Galdon en met de in Breda woonachtige Matwé Middelkoop.

Ook bij de dames heeft de winnares van Breda Future in 2011 ingeschreven: de Russische Polina Vinogradova neemt het onder meer op tegen de Zeeuwse Angelique van der Meet (speelster van eredivisionist Lobbelaer Zevenbergen).

Tijdens Breda Future op de gravelbanen van BLTV aan de Ruitersboslaan worden ook de finales van de Nike Junior afgewerkt. Net als bij Breda Future worden de finales daarvoor op zondag 1 juli gespeeld. De prijsuitreikingen komen voor rekening van Wimbledon-winnaar Richard Krajicek en van Bob Bergkamp, Breda’s wethouder van onder meer sport.
De toegang tot zowel Breda Future als de Nike Junior Tour is alle dagen gratis.