foto Christiaan Hol
foto Christiaan Hol

Grandslamwinnares Mary Pierce luistert Breda Future op

  Tennis

BREDA - De regen bleef zaterdag gelukkig uit op de eerste kwalificatie dag van Breda Future. Daardoor konden spelers, bezoekers en organisatie lekker buiten blijven en zelfs genieten van het doorgebroken zonnetje. Voor de eerst spelende Davis Cup-speler uit Koeweit was dit prima.


Doorgaans brengt een kwalificatie niet echt veel spanning en sensatie en zijn de meeste spelers meteen alweer de deur uit. Maar het tennispark van BLTV werd gisteren opgeluisterd door de komst van Mary Pierce – winnares van de Australian Open in 1995 en Roland Garros in 2000.

Pierce coacht de uit Mauritius afkomstige Emmanuelle de Beer. Om haar gezicht te verhullen, draagt Pierce een pet diep over haar voorhoofd en een zware bril. Op het trainingsveld blijft het vooral bij aanwijzingen geven en veel kijken. De vijftienjarige De Beer staat op het moment op plek 461 en hoopt op Breda Future grotere stappen te maken.

Dat proberen ook drie spelers van het Davis Cup team uit Koeweit te bolwerken. De eerste van hen, Ali Ghareeb, verloor in de eerste kwalificatieronde met 7-6 (7), 4-6, 1-6 van de Nederlander Sander Arends.

De reden waarom de Koeweiti hier zijn, is de aardbeving in Noord-Italië. “Daardoor moesten we uitwijken en aangezien het in Nederland altijd goed georganiseerd is, zijn we hier naartoe gegaan”, legt de Zweedse coach Lars Jönsson uit.

“Het is in hun moederland omstreeks vijftig graden Celsius, veel te warm om te tennissen dus. Hier in Europa is het niet zo bedompt en kun je vrijer ademen en dus beter tennissen.” Over de kansen van zijn teamspelers, is Jönsson reëel: “We zullen het zien, het is een zwaar toernooi met goede spelers.”

Overigens speelt Breda Future-troef Thiemo de Bakker zondag de finale in de Future van Alkmaar. De week ervoor won de Westlander de Future in Zuidwolde al, waardoor hij opnieuw punten bij elkaar sprokkelt.