Jainy Scheepens. foto Christiaan Hol
Jainy Scheepens. foto Christiaan Hol

Vrouwen nemen Breda Future over

  Tennis

RUITERSBOS – De Ladies Night is dan wel dinsdagavond, maandag was het vrouwendag bij Breda Future. Door de regenval van afgelopen weekend werden de kwalificaties naar maandag verschoven. Dit betekende dat vooral de dames speelden op deze mooie, maar winderige dag.


Uit de loting blijkt dat er veel Hollandaises in het toernooi zitten: negen. Tel daarbij op dat Duitsland ‘maar’ vijf speelsters heeft en de rest van de overige veertien landen daar allemaal onder zitten, dan kun je zeggen dat de ‘wij’ het sterkst vertegenwoordigd zijn.

Een leuk detail uit die kwalificaties is dat vriendinnen Jainy Scheepens en Valeria Podda beiden in het hoofdtoernooi zitten, wat een paar gilletjes tot gevolg had. Verder werd de laatste wedstrijd pas om negen uur ’s avonds afgerond. Het was een marathonpartij waarin de Engelse Aimee Gibson het sterkst bleek.

Tegen de avond begon ook het mannendubbeltoernooi, wat op het Center Court een spannende partij tussen de eeneiige tweeling Kevin en Scott Griekspoor en het Duitse duo Patrick Pradella en Jan-Lennard Struff opleverde. Dit werd ook door de sponsors op de sponsorbijeenkomst beaamd.

Het hoofdtoernooi is inmiddels in volle gang. Zo ligt de beste van de drie Koeweiti al uit het toernooi. Abdullah Maqdas werd op het Center Court afgedroogd door Kevin Griekspoor. Ook de winnares van vorig jaar, Polina Vinogradova, mag alweer naar huis: ze verloor de Duitse Carolin Daniels.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief