Matwé Middelkoop. foto Christiaan Hol
Matwé Middelkoop. foto Christiaan Hol

Matwé Middelkoop vecht zich naar tweede ronde

  Tennis

RUITERSBOS - Bredanaar Matwé Middelkoop moest alles eruit persen, maar uiteindelijk won hij zijn eerste partij bij Breda Future. Zijn tegenstander, Jan Kuncik uit Tsjechië, hield lang stand maar moest eindelijk door de knieën. “Ik had mezelf voorgenomen om rustig te blijven.”


Het park van BLTV was behoorlijk volgestroomd met mensen toen de local hero de baan op moest. Vrienden, familie en kennissen, maar ook de dames voor de Ladies Night konden kijken hoe Middelkoop zijn partij won.

De driesetter (6-7 (2), 7-5, 6-3) was een partij die over en weer ging. De nog maar negentien jarige Tsjech bracht alles terug, volgens Middelkoop soms ‘om wanhopig van te worden’. Maar over zijn tegenstander had hij louter positieve woorden: “Gezien zijn postuur en mogelijkheden kan hij een grote speler worden.”

Eerder op de dag speelde de winnaar van vorig jaar, Pablo Galdón. Ook hij had het lastig tegen de Zweedse Michael Ryderstedt, maar uiteindelijk won hij zijn partij en is zo weer een stukje dichter bij de kans om zijn titel te prolongeren.

Naast de baan was het een feest der herkenning: niet alleen liep voetbaltrainer Peter Maas (Baronie, dit jaar Halsteren) rond, ook oud-tennisser Raemon Sluiter kwam wat partijtjes kijken. “Toevallig speelt mijn neefje Matthew Pierot hier. En de meeste jongens ken ik natuurlijk van toen ik nog speelde.” Pierot verloor helaas van landgenoot Nick van der Meer.

Woensdag staat de eerste wedstrijd van Thiemo de Bakker op het programma, de troef van Breda Future. Hij speelt tegen de als zesde geplaatste Chileen Guillermo Hormazabal. Overigens een leuk weetje: Kiki Bertens, vorig jaar nog halve finalist in Breda, is naar de volgende ronde op het grastoernooi van Wimbledon.