Thiemo de Bakker. foto Peter Schoonen
Thiemo de Bakker. foto Peter Schoonen

Thiemo de Bakker overleeft eerste ronde Breda Future

  Tennis

RUITERSBOS – Ook Thiemo de Bakker is doorgedrongen naar de volgende ronde. Naast publieksfavoriet Matwé Middelkoop die dinsdag doorging, was het woensdag de beurt aan Breda Futures troef. Hij klopte de Chileen Guillermo Olaso met 4-6, 6-3, 7-5.


De lange Hagenees had nog een flinke kluif aan de stevige Zuid-Amerikaan. “Hormazabal speelde, vooral in de eerste set, echt goed. Ik kon toen moeilijk vat op zijn spel krijgen”, vertelt De Bakker. Hormazabal vocht voor elk punt en leek op een gegeven moment ook de winst eruit te halen.

“Ik kon in geval van nood nog terugvallen op mijn service.” Dat die nood er was, bleek zeker uit de laatste set; beide mannen roken hun kans namelijk. Zoals gewenst door de organisatie van Breda Future kon Thiemo zijn wedstrijd winnen en staat hij donderdag tegen zijn landgenoot Antal van der Duim. Ook Middelkoop speelt vandaag.

Eerder op de dag gaf De Bakker nog een clinic weg op de Kids Day die mede door Orange Babies was georganiseerd. Orange Babies is het goede doel van dit jaar van Breda Future en helpt moeders met HIV die zwanger zijn in derdewereldlanden.

Na de clinic was er even kort tijd om de tennisprof wat vragen te stellen. Vragen als wanneer hij begonnen is, waarom hij tennis leuk vindt, maar ook of hij wel eens met zijn racket gooit. “Je moet niet met je racket gooien, dat maakt de tegenstander alleen maar sterker”, was zijn antwoord.

Verder konden de kinderen een Orange Babies-schild verven en zich laten schminken of opmaken. Afsluitend werd er een persconferentie gehouden waarbij Baba van het goede doel, speelster Emma Hayman uit Nieuw-Zeeland en perschef Hans Maaskant vragen op zich afgevuurd kregen.