Matwé Middelkoop. foto Christiaan Hol
Matwé Middelkoop. foto Christiaan Hol

Middelkoop in halve finale Breda Future

  Tennis

BREDA - Matwé Middelkoop heeft vrijdag de halve finale van proftennistoernooi Breda Future bereikt. Hij won met 6-3 6-3 van landgenoot Nick van der Meer. Boy Westerhof verloor zijn kwartfinale van Ze Zhang (6-4 7-6(8) 7-6(5)).


Thiemo de Bakker lijkt op stoom in Breda. Donderdag sloeg hij zich een weg naar de kwartfinale, waarin hij vrijdagavond (rond 19.30 uur) uitkomt tegen zuiderbuur Maxime Authom.

Anderhalve set lang hobbelde Thiemo de Bakker donderdag tegen zijn boezemvriend Antal van der Duim achter de feiten aan. Zijn zware wedstrijd uit de eerste ronde tegen de Chileen Hormazabal van de avond ervoor zat nog in zijn benen en in zijn hoofd. Maar zoals zo vaak zorgden een paar punten voor de ommekeer in het duel, dat op de warmste dag van 2012 onder een zinderende zon werd afgewerkt.

De Bakker won uiteindelijk door opgave van zijn Friese tegenstander (2-6, 6-3, 3-1) en maakte daarmee het dozijn achtereenvolgende zeges, na titels in Zuidwolde en Alkmaar, vol. “Hoe je wint maakt niet uit. Hoe vaker je wint des te meer zelfvertrouwen. Tegen Antal was ik aanvankelijk niet vooruit te branden. Dat kwam niet door de hitte maar door pure vermoeidheid. Ik moet steeds barrières doorbreken. Deze jongens kunnen bijna allemaal echt goed tennissen. Ik kijk niet naar mijn ranking. Fit blijven en veel wedstrijden spelen is dit jaar het hoofddoel.”

Thiemo de Bakker heeft nog een lange weg te gaan om terug te keren in de mondiale top-50, waar hij twee jaar geleden al eens in bivakkeerde. Maar elke zege telt en helpt.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief