De Bakker en Middelkoop (blauwe shirt) tijdens Breda Future 2012. foto Wijnand Nijs
De Bakker en Middelkoop (blauwe shirt) tijdens Breda Future 2012. foto Wijnand Nijs

Middelkoop kan opmars De Bakker niet stuiten

  Tennis

RUITERSBOS - Het was eigenlijk een gedroomd affiche voor een finale van hét Nederlandse Future tennistoernooi in Breda: Thiemo de Bakker tegen import Bredanaar Matwé Middelkoop. De Bakker won in twee sets: 6-4, 6-4.


Zaterdagmiddag is het gezellig druk op het tennispark van BLTV aan de Ruitersboslaan. Onder toeziend oog van Raemon Sluiter, ooit dubbelend met De Bakker, werken de aankomende toptennissers hun partijen af. De aangename temperatuur heeft een paar honderd mensen naar het finaleweekend getrokken.

Die zagen de Chinees Ze Zhang de eerste halve finale winnen. De sterk ogende Zhang bleek een breder slagenarsenaal te bezitten dan de Duitser Jan-Lennard Struff. Hij had daar wel drie sets voor nodig: 4-6, 7-6 (5), 7-6 (5).

Terwijl op het VIP-terras de witte wijntjes gretig aftrek vinden, slaan Middelkoop en De Bakker hun ballen. Het moest haast zo zijn dat de winnaar van deze partij ook de winnaar van het toernooi wordt. Het tempo ligt hoger, de slagen zijn krachtiger dan in de andere halve eindstrijd. De Bakker blijkt dus de sterkste.

De lange Westlander is bezig aan de lange weg terug naar de wereldtop, waar hij ooit tegen aan schuurde. Plek veertig bereikte hij in 2010. Nu vindt hij zichzelf terug ergens rond plaats 350. Beneden zijn stand. In het Futures-circuit is hij door de zege op Middelkoop op veertien overwinningen op rij gekomen.

Bij de vrouwen bevestigt Angelique van der Meet (8e geplaatst) haar progressie van de laatste weken. De uit het Zeeuwse ’s-Heer Abtskerke afkomstige speelster ontmoet in de finale de Italiaanse Agnese Zucchini, die Xenia Knoll (Zwitserland) in de halve finale terugwees.

(met dank aan Sander Frencken)

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief