Matwé Middelkoop in actie tijdens Breda Future 2013. foto Christiaan Hol
Matwé Middelkoop in actie tijdens Breda Future 2013. foto Christiaan Hol

Ervaring Middelkoop geeft doorslag tegen talent De Vroome

  Tennis

RUITERSBOS – Het was dinsdag dan eindelijk zo ver: Bredanaar Matwé Middelkoop moest spelen op Breda Future. Zijn tegenstander was de negentienjarige, 1 meter 96-lange Max de Vroome. Die laatste is met een wildcard in het hoofdtoernooi gekomen. Op voorhand dus al vuurwerk.


Dat het knetterde en spetterde bleek uit de harde, vlakke slagen van Max de Vroome. “Ik vond het erg lastig om tegen hem te spelen”, verklaarde Middelkoop na afloop. “Hij heeft een erg sterke service en dan die harde slagen. Gelukkig wist ik hem te breaken op zijn eigen fouten. Maar deze jongen heeft potentie, die schopt het nog ver.” Hij won met 6-4, 6-3.

De Vroome op zijn beurt was erg blij dat hij – zonder vermelding op de wereldranglijst – mee mocht doen op Breda Future. “Maar ja, als je dan zo zwaar loot, da’s pech hebben. Matwé speelt natuurlijk een thuiswedstrijd en heeft meer ervaring, maar ik zou hem kunnen hebben.” Dit supertalent is door de KNLTB naar Breda gestuurd, maar hij ging met opgeheven hoofd weg.

Dinsdagochtend werden de banen van Breda Future eerst overgenomen door leerlingen van Mytylschool De Schalm. Met spelletjes kwamen zij in aanraking met de tennissport. De kinderen van de afdelingen Dagbesteding en Arbeid hadden het zo naar hun zin dat ze de baan niet af wilden. Toen later oud-professional Paul Haarhuis de prijsuitreiking deed, wilden ze natuurlijk allemaal een handtekening van hem of op de foto met de grootheid.

Haarhuis op zijn beurt is natuurlijk vaste gast bij Breda Future. Als ambassadeur draagt hij het toernooi een groot hart toe, maar vandaag kwam hij als begeleider van het zogenaamde ‘Jong Oranje’. ’s Middags traint hij namelijk met de jonge talenten op TC Breda met nog aantal andere Nederlandse coaches.

En dan een blik op woensdag: de als eerste geplaatste Maxime Authom uit België zal in actie komen, net als Thomas Schoorel. Authom speelt rond één uur tegen de Braziliaan Thiago Monteiro, Schoorel moet rond de klok van vijf tegen de Amerikaan Raymond Sarmiento. Verder is het woensdag Kids Day: het park wordt dus overgenomen door kinderen en dit allemaal voor het goede doel.