De Kids Day op Breda Future: vragen stellen aan Matwé Middelkoop. foto Peter Schoonen
De Kids Day op Breda Future: vragen stellen aan Matwé Middelkoop. foto Peter Schoonen

Kids bezetten banen Breda Future

  Tennis

RUITERSBOS – Rode shirts, rode gezichten en gouden verhalen. Zo is de Kids Day het beste samen te vatten op Breda Future. Op een redelijk zonovergoten dag hadden de kinderen alle ruimte om zich tussen de spelers op te stellen.


De jaarlijks terugkerende Kids Day was ook dit jaar weer een groot feest. Bredaas goed doel oneMen had eerst voor de kinderen een aantal spelletjes opgezet. Rennen op een stormbaan, tennissen met een groot doek in het midden en een parcours afleggen met een ballenblik tussen de benen. Daarna mochten de kids zich uitleven in een clinic met Matwé Middelkoop en zijn vriendin Dèvon Kuijstermans.

Na deze belevingen op de baan mochten de kinderen Middelkoop het bezwete hemd van het lijf vragen. Van zijn lievelingsfruit en –kleur tot aan hoeveel wedstrijden hij had verloren, alles passeerde de revue. Met een grote grijns op zijn gezicht beantwoordde hij alle vragen.

Belg
Intussen werd er op de banen natuurlijk gewoon getennist. Zo moest de als eerste geplaatste Belg Maxime Authom tegen de negentienjarige Braziliaan Thiago Monteiro. Na een mooie partij won de Belg uiteindelijk met 4-6, 6-3, 6-3. Er speelden ook veel Nederlanders onder wie Kelly Versteeg uit Putte en natuurlijk de favoriet Thomas Schoorel.

Catfight
Schoorel won zijn partij makkelijk van de Amerikaan Raymond Sarmiento (6-1, 6-2), bij Versteeg was het een ander verhaal. Ze speelde tegen de eveneens Nederlandse Britt Schreuder. Een ware catfight ontstond. Vuistjes werden gebald, nijdig werd er gekeken. Versteeg overleefde maar liefst drie matchpoints in de derde set met een 5-3 achterstand. In de tiebreak overleefde ze weer een paar matchpoints en uiteindelijk trok ze de wedstrijd naar zich toe in 5-7 6-2 7-6(6).

Robert de Niro?
Op het park liepen ook twee bekenden rond: oud-wielrenner Rini Wagtmans en Robert de Niro – althans een dubbelganger. Voor donderdag staat er weer wat leuks op het programma: de hele top vier van de mannen komt aan bod, de Mytylschool tennist weer mee en het is vanavond Ladies Night vanaf vijf uur.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief