Deelnemers aan het teamtennis bij Breda Future. foto Peter Schoonen
Deelnemers aan het teamtennis bij Breda Future. foto Peter Schoonen

Bredase ‘Davis Cup’ van start op Breda Future

  Tennis

RUITERSBOS – Breda Future is donderdag begonnen met de Team Tennis Trophy – de Bredase Davis Cup. Een gemixt team van de zes beste spelers van BLTV, Lobbelaer uit Zevenbergen, TC Breda en TV Markant strijden tegen elkaar voor de Team Tennis Trophy.


Dit evenement is een nieuw initiatief vanuit de pas ontstane Breedtesportcommissie van het toernooi. “We willen tennisclubs uit de regio betrekken bij Breda Future en de tennissport promoten. Als beloning voor de beste spelers van de verenigingen mogen ze hier spelen op dit internationale podium”, aldus de organisator. Dit weekend wordt er ook nog voor gespeeld.

In het hoofdtoernooi van de Future zijn de Nederlandse heren op dreef. Donderdag sloeg de Fries Antal van der Duim de als vierde geplaatste Guillermo Olaso uit het toernooi ( 7-6(5) 7-5). In de kwartfinale speelt hij tegen zijn maatje Thomas Schoorel. “Op papier een makkelijkere tegenstander dan Olaso”, reageerde hij met een knipoog. “Het wordt lastig, twee weken geleden verloor ik nog van hem tijdens de Future van Amstelveen.”

Ook Bredanaar Matwé Middelkoop brak door naar de kwartfinales. Hij wist de Belg Philip de Vetter zonder al te veel moeite opzij te zetten (6-3, 6-1). Ook in de dubbel staat Middelkoop in de kwartfinale samen met zijn partner Stephan Fransen. Bij de dames zijn Kelly Versteeg uit Putte en Lisanne van Riet uit Vessem doorgestoten naar de kwartfinales.

Aangepaste sport
Ook donderdag was Mytylschool De Schalm weer aanwezig op het park van Breda Future. Dit keer was het de buurt aan de afdeling Vervolgonderwijs. Na een bal- en slagvaardigheidstraining was ook deze groep niet meer van de baan te slaan. Afgelopen week is er met Breda Actief al een tennisvereniging gevonden die de breedtesport verder wil gaan invoeren.