Matwé Middelkoop. foto Christiaan Hol
Matwé Middelkoop. foto Christiaan Hol

Spelersveld Breda Future: van Belg tot Bulgaar

  Tennis

RUITERSBOS - Het deelnemersveld aan Breda’s enige proftennistopernooi Breda Future krijgt daags voor de kwalificaties steeds meer vorm. Vrijdagmiddag kunnen de aanstormde talenten zich aanmelden, waarna zaterdag en zondag het kaf van het koren gescheiden wordt.


Wie maandag sowieso in actie gaan komen op de banen aan de Ruitesboslaan, zijn de finalisten bij de dames van afgelopen jaar. De Bulgaarse Isabella Shnikova en de Amerikaanse Bernarda Pera keren terug. Onder de dames ook het Duitse talent Lena-Marie Hofmann en de Nederlandse Kelly Versteeg.

Bij de mannen is de Bredase tennisser Matwé Middelkoop van de partij. Hij komt terug van een periode waarin hij te maken had met een vervelende schouderblessure. Wie het niet redt is Thomas Schoorel. De winnaar van afgelopen jaar is nog niet hersteld van een blessure. Opvallende deelnemer bij de mannen is de Belg Kimmer Koppejans. Hij won twee jaar geleden bij de junioren Rolland Garros bij de junioren. Ook zijn landgenoot Maxime Authom is van de partij.

De wedstrijden bij Breda Future beginnen maandag. De finale staat gepland voor zondag 29 juni.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief