Baronie wint met 0-1 bij EVV en is kampioen in de hoofdklasse B. foto Peter Hendriks
Baronie wint met 0-1 bij EVV en is kampioen in de hoofdklasse B. foto Peter Hendriks

VV Baronie door naar topklasse

  Voetbal

BREDA – Met een zware wedstrijd voor de boeg, stonden de spelers van Baronie gisteren op het voetbalveld in Zeelst. Uiteindelijk wonnen de Bredanaars van UNA met 4-0. Dit betekent dat Baronie volgend seizoen in de topklasse speelt.


“In het begin ging het gelijk op", vertelt aanvoerder Joost Veuger. "Maar gedurende de wedstrijd werden we sterker. In de eerste helft was het al 3-0, dus toen gingen we tweede helft al lekker in. We hadden niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan.”

De kans om dit seizoen kampioen te worden, is ook nog aanwezig. Baronie staat nu op twee in de ranglijst, Gemert staat op een. “We moeten nog maar een wedstrijd tegen DESK, terwijl Gemert tegen de Dijkse Boys, de nummer drie, speelt.” Maar volgens de speler van Baronie is niet een wedstrijd als makkelijk te beschouwen.

Of de club nou kampioen wordt of niet, volgens Veuger is het sowieso al feest door hun plek in de topklasse. Voor de Bredanaars is het daardoor komend seizoen in theorie mogelijk te promoveren naar de eerste divisie.