foto Rebecca Hooper
foto Rebecca Hooper

Oranje supporten met een mandarijn

  Voetbal

BREDA - De hele stad ademt WK. Zelfs de brievenbussen, die altijd al oranje waren, doen denken aan de finale van zondag. Dat vindt ook de 26-jarige Jasper, die zojuist een net mandarijnen bij de supermarkt heeft gekocht. “Normaal gesproken eet ik die nooit.”


Voor sommigen is oranje fruit dus de laatste mogelijkheid om toch iets oranjekleurigs in huis te halen. Want ja, de schappen die tijdens de voorrondes nog zo goed gevuld waren met oranje artikelen zijn vrijwel leeg.

Zo ook bij HEMA, die goede zaken heeft verricht dankzij de jongens van Van Marwijk. De gebaksafdeling heeft sinds de eerste wedstrijd van Nederland 10.000 oranje tompoucen verkocht.

Ook Kruidvat heeft niets te klagen. Ondanks dat iedereen er een hekel aan lijkt te hebben, verkocht de winkel 800 vuvuzela’s. “Dat was qua verkoop de absolute nummer één”, laat een medewerker weten. De laatste pruiken, mutsen en verlichte schoenveters verwacht hij voor zondag ook nog kwijt te zijn.

Bij Blokker zijn ze, ondanks de flinke stapel ‘brulshirts’, even optimistisch. Daar verwachten ze morgen aan het einde van de dag ook lege schappen. Voor petten, vlaggetjes, slingers en ballonnen kun je bij de winkel eveneens je slag nog slaan.

Dankzij de V&D is het mogelijk om Spanje undercover te supporten; daar hangen oranje shirts met de tekst ‘Nederland 1974’.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief