De laatste aanwijzingen van Peter Maas in de blessuretijd. Baronie won met 1-0 van Desk en is nu koploper in de hoofdklasse B. Wijnand Nijs

Magere zege voor Baronie

Voetbal

BLAUWE KEI – Baronie heeft zondag met 1-0 gewonnen van FC Hilversum. De thuisploeg domineerde lange tijd dit topklasse-duel, maar verzuimde dit in doelpunten om te zetten.

Baronie creëerde in de tweede helft legio kansen, maar zag onder meer Vervoort, Van Wanrooij, Zschüsschen , Hage, en Linkers oog in oog met doelman Hilbers falen. Uiteindelijk, in de 80e minuut, wist Vervoort wel raak te schieten: 1-0. Baronie speelde toen al 35 minuten tegen tien man, na een tweede gele kaart voor Hilversumspeler Keij.

Baronie staat gedeeld tweede, met tien uit zes. Het uit de eerste divisie gedegradeerde FC Oss gaat fier aan kop, met zestien punten uit zes. Overigens is het verschil in de Topklasse nog niet gemaakt. Nummer laatst Haaglandia heeft slechts vijf punten minder dan Baronie.