Transfer trainer Prinsenbeek naar Manchester City

  Voetbal

PRINSENBEEK – Droomtransfers zijn niet alleen bestemd voor voetbaltalent. Ook binnen het trainersgilde bestaat de kans om op jonge leeftijd te verkassen naar een grote Europese club. Leonardo Mouwen krijgt die kans en gaat voor een jaar naar Manchester City.


De 25-jarige jeugdtrainer uit Prinsenbeek tekende afgelopen maandag een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar. Hij wordt de techniektrainer voor jongeren onder de 7 jaar tot en met het beloftenelftal.

“Het is heel bijzonder voor me om naar zo’n grote club te gaan. In het begin voelde het onwerkelijk. Net als een klein kind in de Efteling. De grote clubs in Nederland stellen in vergelijking dan weinig voor”, aldus Mouwen.

Zelf speelde Mouwen enige tijd voor NAC en RBC. Naar eigen zeggen was hij niet goed genoeg om bij beide clubs het eerste elftal te halen. Zijn vader startte 16 jaar geleden een voetbalschool en zo kwam hij in het trainersvak terecht.

“Ik trainde de jeugd bij RBC. Ik kwam in contact met City via de voetbalschool van mijn vader, waarvoor ik verschillende malen op toernooien in het buitenland terecht kwam. Zodoende kreeg de club interesse in mij. Ik was dus al drie keer bij City geweest steeds voor een week”, legt Mouwen uit.

Voor de jonge trainer gloort er een mooie toekomst als trainer. De mogelijkheden zijn erg groot bij Manchester City. Straks reist hij elke maandag richting Engeland en komt op donderdag weer terug.

“Het is zo’n professionele club. Ze willen overal; het beste in zijn. Dat zie je overal in terug. Naast het trainen ga ik ook scouting werk verrichten voor de jeugd in Nederland en België. De kansen die ik krijg als trainer wil ik grijpen.”