Jelle ten Rouwelaar. foto Peter Visser
Jelle ten Rouwelaar. foto Peter Visser

Ten Rouwelaar: ‘Mooi om er bij te zijn’

  Voetbal

STEENAKKER – NAC-goalie Jelle ten Rouwelaar is vrijdag toegelaten tot de selectie van het Nederlands elftal voor de wedstrijd tegen Hongarije. Een basisplek is uitgesloten zegt hij, maar ‘zo kan ik me laten zien’.


Blij neemt Ten Rouwelaar de felicitaties aan. Ondanks de situatie waarin NAC zich op financieel gebied bevindt, is hij toch vrolijk. “Ik heb er altijd plezier in als ik kan spelen, hoe de situatie dan ook is.”

Over het geharrewar binnen de club, is de Fries nuchter. “Het gaat niet goed en de mensen die zijn gehaald, moeten dit oplossen. Wij als spelers moeten gewoon elke zaterdag de drie punten pakken.”

Niveau
In het Nederlands elftal ligt de lat hoger dan bij zijn club, dus kan hij zich wel meten met de rest van de internationals? “Dat weet je niet. Veel mensen spreken over het feit of ik het wel aan zou kunnen. Maar ja, als je positief benaderd wordt, zijn er altijd wel mensen die er iets op aan te merken hebben. Eerlijk gezegd zal het m’n reet roesten.”

“Een basisplek is uitgesloten, maar ik vind het alleen maar mooi dat ik erbij kan zijn”, vertelt de keeper. Bij NAC speelt Jelle met Gábor Horváth, een Hongaar en dus volgende week de tegenstander van Nederland. “Hij is al een aantal jaren niet meer opgeroepen. We hebben wel een geintje gemaakt of hij geen tips kon doorspelen, maar dat gaat niet echt.”

Gek doen
De laatste NAC-speler die in de nationale ploeg stond was Pierre van Hooijdonk. Het is zeventien jaar geleden dat hij als NAC-speler voor oranje uitkwam. En heel opvallend: Pierre’s rugnummer was nummer zeventien. “Dat wist ik niet, leuk.” Op de vraag of hij vanwege zijn haarkleur nog wat extra’s voor Oranje gaat doen, doet hij lachend van de hand. “Ik doe nooit gekke dingen.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief